Svitlana

Svitlana Story author: Svitlana Story language: Ukrainian

Мене звати Світлана. Я родом з Тернопільської області. З 17-років я проживала у столиці, навчаючись в Київському Національному Університеті ім. Т. Шевченка на географічному факультеті, працювала в різних сферах та займалася самопошуком.

У 2017 я з сім’єю емігрувала в Канаду у провінцію Квебек. З моменту прийняття рішення емігрувати та початком вивчення французької мови, я зрозуміла що це саме те, що мене страшенно захоплює. Моєму запалу та цікавості у вивченні цієї мови не було меж. Коли я була на такому етапі, що могла розуміти про що йдеться у франкомовних передачах, я дуже захопилася французьким інтер’єром і зрозуміла що це саме те, чим я хочу займатися надалі. Я зрозуміла цінності французів та те, що вони не живуть без блошиних ринків та реставрації старих меблів, зрозуміла, що таке «l’art de vivre», що в перекладі з французької –  «мистецтво жити». Надихнувшись, я вирішила спробувати творити сама, почала реставрувати меблі, надаючи їм новий вигляд та життя, міксувати стилі, утворюючи еклектику, колекціонувати різні цікаві предмети.

Ось так я стала в душі трішки француженкою.

Рішення емігрувати змінило мене назавжди – мій стиль, мої погляди, мої вподобання, дало поштовх новій професії та стилю, якого я дотримуюся, в якому я працюю та живу, рятуючи те, що може бути втрачено назавжди, та показуючи іншим, що можна і потрібно давати нове життя старим речам. Мій творчий шлях та все, що я реалізувала, чим пишаюся, займаюся та чим живу, можна побачити на @fotyna_peinture_ancienne.